Är rodd bra som motion?

I många länder används rodd som motionsform. Det har dock inte blivit fullt så vanligt i Sverige än även om sporten är på uppgång även här. Faktiskt är det som så att rodd är en alldeles utmärkt motionsform. Man kan tro att det bara är armarna som tränas med hela kroppen får ta del av rodden, och även kondition samt styrka tränas.

Motionsrodd för sinnenas skull

När det gäller motionsrodd kan den också tränas för sinnenas skull. Att bara ro runt, lugnt i ett stilla vattendrag ger en hel del avslappning. Även om kroppen tränas kan huvudet njuta av vattnets ljud, fåglas sång och av vacker natur. Man kan sedan gå i land på en vacker plats för att fika eller för att bara vila innan man ror tillbaka igen. Rodd kan även vara skönt att utöva under hösten när träd och buskar får vackra röda färger. Kroppen blir snabbt varm när man kommer igång och ror. Det är helt enkelt ett perfekt sätt att varva ner mentalt på efter en lång och stressig arbetsdag.

Var kan motionsrodd utövas?

När det gäller motionsrodd kan den utövas i nästan alla vattendag, eller inomhus på en roddmaskin om man så vill. Om man bara vill ro lite lugnt utan större ansträning kan ett vattendrag utan större strömmar vara bra. Det kan också vara bra att välja ett vattendrag som ligger relativt nära där man bor. Om man ska åka i flera timmar för att utöva rodd är det antagligen inte något man kommer göra så ofta.

En idrott som passar alla

Rodd är en motionsform som passar alla. Den är skonsam för leder och man kan motionera i sin helt egna takt.