En båt att träna i

Om man vill träna rodd på vattnet behöver man såklart en båt att träna i. Om man är nybörjare och går på en roddkurs kan man ofta låna roddbåtar på kursen, och ibland finns det också möjlighet att låna dem vid sidan av kursen. Ofta kan man sedan hyra båt efter att man är klar med kursen.

En egen båt för rodd

Om man verkligen vill satsa på rodd eller till och med tävla i sporten kan det dock vara klokt att skaffa sig en egen båt som man kan anpassa precis på det sätt man vill. Det kanske är så att man vill måla sin båt i en viss färg, eller så vill man flytta sitsen i båten något så att den passar den individuella längden. Vill man satsa på större tävlingar kan man läsa mer hos Sverige Olympiska Kommitté om kraven.

Viktigt när man lånar en båt

När man lånar eller hyr en båt är det alltid viktigt att kontrollera så att den är i gott skick när man lånar den. Båten ska till exempel inte läcka in vatten. Har den några skador bör det dokumenteras. När du återlämnar båten ska du också tömma den på dina saker och rengöra den ordentligt. Se också till att lägga den på rätt plats.