Rodd inomhus

Under vintern och under väldigt kalla perioder kan det vara svårt att träna rodd utomhus. Om man har långt till ett lämpligt vattendrag kanske det inte heller är så lätt att träna ute. Då kan ett alternativ vara att man tränar rodd inne. Det finns faktiskt lösningar på det.

Att använda en roddmaskin

Att lägga en roddbåt i ett badkar och träna där är kanske inte så lämpligt. Tur då att det finns roddmaskiner. Det är en träningsmaskin där man drar i en pinne som sitter på ett snöre samtidigt som man böjer knäna och åker framåt respektive tillbaka sittandes på en platta. Man kan sedan ställa in motstånd, och hur långt man vill ro.

Komplettering till rodden

Även om rodd är en allsidig träning skadar det inte att komplettera den med till exempel styrketräning eller konditionsträning. Det är något som många glömmer och de här träningsformerna går utmärkt att utföra inomhus på ett löpband, med en träningscykel eller med vikter. Det behöver inte vara dyrt att träna varken inomhus eller utomhus. Du kan till exempel använda helt vanliga kläder och när du använder en roddmaskin eller liknande behöver du inte heller köpa flytväst och annat.